fbpx

Calblanque

Stelt u zich een afgelegen strand met gouden zand voor, omgeven door heuvels bedekt met prachtige flora en fauna. Als…

  Calblanque

Stelt u zich een afgelegen strand met gouden zand voor, omgeven door heuvels bedekt met prachtige flora en fauna. Als dit uw idee van het paradijs is, dan is Calblanque National Park dé plek voor u.

Dit verborgen paradijs ligt net ten zuiden van la Manga en de Mar Menor aan de Costa Calida. De Costa Cálida is de 250 kilometer lange kuststrook die grenst aan de provincie Murcia, Spanje. Calblanque werd uitgeroepen tot een natuurpark in 1987 en een natuurreservaat in 1992. De titel natuurreservaat zorgt voor bescherming tegen aantasting en ontwikkeling. Het is één van de laatst overgebleven ongerepte gebieden aan de hele Middellandse zeekust.

Calblanque National Park bestaat uit zandstranden, duinen, kleine baaien, prachtige kliffen en heuvels van de bossen. Aan de rand van het park liggen resten van oude zilver-, koper- en tinmijnen. Wanneer u langzaam langs de vloedlijn wandelt, zijn de kabbelende golven het enige dat u hoort. De kwetsbaarheid van de duinen wordt beschermd door houten loopbruggen.

De totale lengte van het gebied is ongeveer 13 kilometer. Vanaf de toppen van de heuvels ziet u overal hectares pijnbomen die reiken tot aan de zee. Een populaire wandelroute, van ongeveer 15 kilometer lang brengt u van Calblanque National Park naar Cala Reona. De wandeling wordt als medium in moeilijkheidsgraad beschouwd en neemt ongeveer twee uur in beslag.

 

Het Klimaat

Costa Calida betekent “warme kust.” Dit gebied is bekend vanwege één van de meest aangename klimaten. De winters zijn zeer mild. De zomers zijn warm, maar niet oncomfortabel. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar. Regen is schaars en gemiddeld tussen de twee en twee-en-een-halve centimeter op de kustvlakte het hele jaar door.

De Wildlife

Calblanque biedt vele wandel-en fietspaden. Het park is beroemd om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren waaronder arenden, spechten, zeldzame oehoes (bekend als adelaar Bonellis) en met uitsterven bedreigde zeeschildpadden.

Het park geeft u de mogelijkheid om de kust van Spanje te zien zoals het ooit was. Toch wordt bezoekers aangeraden om dit fragiele en delicate ecosysteem te respecteren en enkele vaste richtlijnen te volgen.

* Blijf op de gevestigde paden

* Loop niet op de duinen

* Loop niet op de vegetatie

* Stoor de vogels niet

 

Veel van de zoutvlakten zijn het habitat en broedplaatsen voor verschillende soorten vogels. Respecteer alstublieft de natuur om u heen tijdens uw verblijf in dit gebied.

Calblanque is een natuurlijke omgeving, staat het gehele jaar in bloei vol schoonheid en rust. De heldere, sprankelende wateren en gouden stranden nodigen u uit om te genieten van dit uitzonderlijke natuurparadijs.

Kenmerken

  • 2822,45ha

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE