fbpx

Calblanque

Stelt u zich een afgelegen strand van gouden zand voor, omgeven door heuvels bedekt met prachtige flora en fauna. Als…

  Calblanque

Stel je een afgelegen strand van gouden zand, omgeven door heuvels bedekt met prachtige flora en fauna. Als dit is uw idee van het paradijs, dan Calblanque National Park is voor jou.

Dit verborgen paradijs ligt net ten zuiden van La Manga en de Mar Menor aan de Costa Calida. Dit is de 250 kilometer lange kuststrook die grenst aan de provincie Murcia, Spanje. Het is een korte rit van de tweebaansweg die leidt naar La Manga. Calblanque werd uitgeroepen tot een natuurpark in 1987 en een natuurreservaat in 1992. Dit zorgt voor bescherming tegen aantasting en ontwikkeling. Het is een van de laatst overgebleven ongerepte gebieden van de hele Middellandse zeekust.

De Atmosfeer

Calblanque National Park is een ongerepte strook Middellandse zeekust. Het bestaat uit zandstranden, duinen, kleine baaien, prachtige kliffen en heuvels van de bossen. Aan de rand van het park liggen resten van oude zilver, koper en tin mijnen. Hier zijn de enige geluiden die je hoort als je loopt langzaam langs de zanderige oevers zijn de golven die aan uw voeten. De kwetsbaarheid van de duinen is beschermd door houten loopbruggen gebouwd over hen. Bestaande binnen de natuurlijke schoonheid en rust van het gebied is een zeer evenwichtige eco-systeem beschermd tegen de bevolking.

De totale lengte van het gebied is ongeveer 13 kilometer. Het uitzicht op de bergen stranden van ongeveer 1000 meter hoog. Vanaf de toppen van de heuvels zie je overal hectare pijnbomen, helemaal tot aan de zee. Een populaire wandelroute, dat is ongeveer 15 kilometer lang vanaf bereikt Calblanque National Park naar Cala Reona. De wandeling wordt beschouwd als medium in moeilijkheden en duurt ongeveer twee uur in beslag.

Aan de oostzijde van de parkeerplaats bij Calblanque, kunt u een nauwelijks zichtbare pad dat zal leiden u tot in en rond de heuvels. U zult genieten van een fantastisch uitzicht op het zand van Calblanque. Dan zult u tot een scherpe daling van waaruit je kunt zien Cala Reona. U kunt ervoor kiezen om naar de stad gaan voor een maaltijd of vrijetijdsbesteding, of ga terug naar de rust van Calblanque.

Het Klimaat

Costa Calida betekent “warme kust.” Dit gebied is bekend om ergens te handhaven een van de meest aangename klimaten. De winters zijn zeer mild. De zomers zijn heet, maar niet oncomfortabel. De kustgebieden zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar. Regen is schaars en gemiddeld tussen de twee en twee-en-een-halve centimeter op de kustvlakte het hele jaar door. Het binnenland bergen krijgen net een beetje meer neerslag.

De Wildlife

Calblanque biedt vele wandel-en fietspaden. Het park is beroemd om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren waaronder arenden, spechten, zeldzame oehoes (bekend als adelaar Bonellis) en met uitsterven bedreigde zeeschildpadden.

Het park geeft u de mogelijkheid om de kust van Spanje te zien zoals het ooit was. Toch worden bezoekers aangemoedigd om deze fragiele en delicate ecosysteem respecteren en enkele vaste richtlijnen te volgen.

* Blijf op de gevestigde paden.

* Loop niet op de duinen.

* Loop niet op de vegetatie.

* Niet storen de vogels.

* Verboden activiteiten in het park zijn losgelaten honden, vreugdevuren, kamperen, picknicken en parkeren buiten aangewezen gebieden

* Het is niet aan te raden dat de wandelaars in de buurt van de mijnen te gaan putten.

Veel van de zoutvlakte zijn thuis en broedplaatsen voor verschillende soorten vogels. Respecteer alstublieft de natuur om u heen tijdens het lopen op dit gebied. Het is aanbevolen dat u als u rijdt cycli afsprong. Dit is voor uw veiligheid en de veiligheid van de dieren in het wild.

Calblanque is een natuurlijke omgeving bloei met schoonheid en rust. De heldere, sprankelende wateren en gouden stranden nodigen u uit om een echt natuurparadijs.

Kenmerken

  • 2822,45ha

NIEUWSBRIEF?

97% van onze abonnees beoordeelt onze nieuwsbrief als nuttig en positief.