fbpx

Diana & Ronald

Wat een professionele begeleiding en enthousiasme van dit aankoopproces door de makelaars van Puurspanje, van begin tot eind!

Een tijd lang hebben wij rondgelopen met de gedachte over een 2e huis in Zuid Europa voor het overwinteren en voor een investering in vastgoed om het later eventueel te verhuren. Toen wij eind 2018 voldoende financiële middelen hiervoor hadden, zijn we ons verder gaan oriënteren. De beste opties leken ons Spanje en Italië. De laatste viel al gauw af, en zo zijn we begin 2019 gaan oriënteren op het kopen van een 2e huis in Spanje. Malaga is bekeken, Costa Blanca Noord en Costa Blanca Zuid.

Een vriend tipte ons op Puurspanje en die hebben wij gebeld om een afspraak te maken om naar huizen te kijken in de zomervakantie in 2019 in de Costa Cálida, net onder de Costa Blanca. Wat opviel bij de bezichtigingen was, dat er door Puurspanje alleen maar nieuwbouw woningen werden aangeboden en dat er uitgebreid is gekeken naar onze wensenlijst die we van tevoren kenbaar hadden gemaakt, waarop een huizenselectie is gemaakt. Bovendien begeleidde Rob ons niet alleen de bij bezichtigingen van deze huizen, maar hij liet ons ook uitgebreid de volledige omgeving zien, inclusief alle hotspots. We hebben afgesproken om 2 middagen te kijken naar verschillende woningen.

Op de 2e dag, uitgerekend de laatste woning die we zagen, sloeg de vonk over en hadden we het huis gevonden die precies bij ons zou passen. Diezelfde dag hebben wij kenbaar gemaakt dat we deze woning wilden kopen en hebben we het door middel van een aanbetaling diezelfde dag nog van de markt gehaald. Puurspanje heeft ons vervolgens met een Nederlandse advocate in contact gebracht die het hele aankoopproces heeft begeleid. Hierin zijn wij stap voor stap door het proces geholpen. Na het tekenen van het voorlopig koopcontract, heeft Puurspanje ons in contact gebracht met een professioneel meubelbedrijf, die de belangrijkste meubels zou leveren. Ook heeft het advocatenbureau zorg gedragen voor de aansluiting van het water en de elektriciteit. Toen wij de sleutels kregen, waren de belangrijkste meubels al geleverd en was het huis al praktisch bewoonbaar.

Ook de nazorg wordt door Puurspanje zeer serieus genomen en zien zij (terecht) als een onderscheidende factor in de Spaanse makelaarsjungle. Sabrina heeft diverse zaken voor ons bijzonder snel geregeld, nadat de aankoop een feit was. Op 18 december 2019 hebben wij de sleutels gekregen. De eerste 3 dagen die in ons nieuwe huis is er Internet aangesloten, is er een alarmsysteem geplaatst en hebben we een gesprek gehad over een sleuteladres en schoonmaak mogelijkheden, allemaal door Puurspanje aangedragen en geregeld.

Inmiddels zijn we eind februari 2020 voor de 2e keer geweest en zien we uit naar ons volgende bezoek. Daphne, Coert, Rob en Sabrina, hartelijk dank voor de begeleiding. Wij zullen jullie zeker aan iedereen aanbevelen die overweegt een huis te kopen in de omgeving van de Mar Menor.

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE