Puurspanje
CloseMenu

Spanje is met 38 procent van de Europese bio-boomgaarden in 2018, de belangrijkste producent.

3 augustus 2021
  • 5 min leestijd

Spanje is met 38 procent van de Europese bio-boomgaarden in 2018, de belangrijkste producent.

Op 395.764 hectare (een toename van 8 procent) groeit biologisch fruit. De regio Andalusië was op zijn beurt in 2018 goed voor 38% van de Spaanse biologische boomgaarden.

In Spanje waren in 2018 39.505 ecologische fruittelers actief. De gegevens zijn afkomstig uit het rapport Organic Farming and Market in the European Union, editie 2019 van het Franse Agence Bio. Het biologisch fruitareaal in de Europese Unie bedroeg in 2017 bijna 985.500 hectare. Dat is een toename van 6 procent ten opzichte van 2016. Volgens recente ramingen bedroeg het in 2018 meer dan 1 miljoen hectare. Dit komt neer op een toename van bijna 5 procent. In 2018 vormde het fruitareaal 7,5 procent van het bio-areaal in de Europese Unie. Italië staat op de tweede plaats, met 361.917 hectare in 2018. Een toename van 1,5 procent ten opzichte van 2017. Het biologisch fruitareaal van Italië vertegenwoordigt daarmee 35 procent van de Europese biologische boomgaarden. Nederland had in 2018 57.904 hectare en België 89.000 hectare. 56 procent van de biologische boomgaarden in Europa is geconcentreerd in 4 landen: Spanje met 16 procent, Frankrijk met 15 procent, Italië met 14 procent en Duitsland met 11 procent. In 2018 nam Frankrijk de positie van Italië over. In Spanje is het biologisch fruitareaal zes keer groter geworden in 18 jaar tijd. Na een dip in 2013 is het oppervlak sinds 2014 weer gegroeid. Die groei is meer te danken aan de ontwikkeling in de export dan de verkoop op de binnenlandse markt.

               

Bron/Auteur: InSpanje
CookiesClose cookies

Puurspanje gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). We gebruiken standaard cookies zodat de website goed functioneert. Bekijk hier ons cookiebeleid.