CloseMenu
Costa Cálida REGIO

Huis kopen Cartagena?

Is het uw droom om een huis te kopen in Cartagena? Via Puurspanje vindt u de mooiste huizen in deze prachtige havenplaats in de regio Murcia aan de Costa Cálida. Koop uw huis in Cartagena bij Puurspanje en profiteer van

regio

  Woningen in Cartagena

  Wonen in Cartagena

  Een pittoreske havenstad met een rijke historie: Cartagena is dé plek voor wie van zon, cultuur en avontuur houdt. De combinatie van oude Romeinse bouwwerken en modernistische architectuur geeft de stad zijn unieke uitstraling. Kortom: het is een stad met karakter. Het oude stadscentrum is omringd door glooiende heuvels die vroeger tot een schiereiland behoorden. Cartagena is lang een verborgen parel gebleven, maar wordt steeds populairder en heeft vakantiegangers en woningzoekers enorm veel te bieden.

  • Gemiddeld 14-31°C
  • Meer dan 300 dagen zon
  • Aan het strand
  • Warme, traditionele bevolking
  • Natuur en cultuur
  • Stabiele vastgoedmarkt

  Wonen In Cartagena

  Cartagena is een levendige havenstad die in de Romeinse tijd is gesticht. Vooral tijdens de zomermaanden heeft Cartagena en zijn vele kuststeden en dorpjes zoals Puerto de Mazarron, Aguilas en La Azohia veel te bieden. Het toerisme neemt steeds meer toe, aangetrokken door de prachtige stranden en het aangename klimaat. Naast een handelshaven en visserij is er ook een grote maritieme vlootbasis.

  De beschutte locatie van de stad tussen de bergtoppen heeft gezorgd voor de vele nederzettingen in het verleden. Er zijn in Cartagena verschillende Romeinse overblijfselen te vinden, waaronder een amfitheater dat ook een museum heeft. Het amfitheater was ooit het grootste van het Romeinse rijk. Daarnaast is er een stadsmuur (Muralla Púnica) rond het oude deel van de stad, evenals de ruïnes van een Romeinse weg in het centrum van Cartagena. We kunnen er ook de ruïnes van de oudste kathedraal van Spanje vinden.

  Cartagena wordt gekenmerkt door zijn bergen. Twee van hen, Las Galeras en San Julian, staan ​​aan weerszijden van de haven. Éen van de bergen ligt midden in de stad waar een bijna 1000 jaar oud kasteel bovenop staat. Het kasteel is een populaire bestemming voor toeristen. U kunt kiezen tussen prachtige bomen naar boven te wandelen of gebruik te maken van een panoramische lift.

  Vanuit de haven komt u snel uit op de hoofdstraten Calle del Carmen en Calle Mayor. Er zijn veel kleine zijstraatjes met talloze smalle steegjes gevuld met winkeltjes, cafés, restaurants en heel veel gezelligheid.

  Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

  Cartagena003.jpg

  Woningaanbod op maat?

  Maak een zoekprofiel door uw woonwensen en favoriete Spaanse regio aan ons door te geven. We zorgen ervoor dat u binnen een paar dagen een top 5 met woningen toegestuurd krijgt die volledig passen bij uw wensen en behoeften.


  Eten en drinken

  Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

  Meer over Cartagena

  Verder bulkt deze stad van de prachtige pittoreske straatjes waar u urenlang kunt slenteren en heeft ze een stevige dosis aan historische bezienswaardigheden. Ook voor wie houdt van shoppen komt in Cartagena aan zijn trekken. De kilometers lange en vooral gezellige winkelstraat omvat talrijke winkels waaronder veel gekende Spaanse winkelketens. Goed nieuws is dat de prijzen in die ketens vaak lager zijn dan in België en Nederland. Mooi meegenomen dus.

  Spanje zonder tapa’s is als een café zonder bier! Wie in Cartagena wil genieten van lekkere traditionele tapa’s moet zeker eens langsgaan bij één van de vele tapas barretjes. Een bordje tomaten (nergens zo lekker als in Spanje) met wat olijfolie, jamon iberico, groenten tempura en een glaasje rode wijn… wat heeft een mens nog meer nodig? Voila, niet veel meer om een hele avond wat te knabbelen en te genieten van zomerse temperaturen op een gezellig terras. Ook hier weer goed nieuws, want ook de prijzen in de restaurants liggen aanzienlijk lager dan wat wij in Nederland en België gewend zijn. Voor 3 uitgebreide tapa borden en 4 glazen rode wijn (2 personen) betaalden we slechts 46 euro.

  Cartagena001.jpg

  Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Cartagena als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

  Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

  Cartagena002.jpg

  BIJZONDERE PLEKJES

  Andere dorpen en steden

  Het team van Puurspanje

  Puurspanje is een familiebedrijf dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat u uw droomhuis in Spanje vindt. We zijn meer dan een makelaar, want onze service stopt niet bij de aankoop van uw nieuwe huis. We regelen alles: van het koopcontract tot de verzekeringen. Maar ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het aanvragen van een Spaanse bankrekening of een goede tandarts of dokter zoekt in de regio. U kunt altijd bij ons terecht!