CloseMenu
Costa Cálida REGIO

Huis kopen Águilas?

Heeft u altijd al een huis willen kopen in Águilas? Puurspanje is dé Nederlandse expert op het gebied van vastgoed in Spanje. We bieden een rijk aanbod aan woningen in deze karakteristieke Spaanse vissersstad aan de Costa Cálida. Koop uw droomhuis bij Puurspanje en geniet van alle voordelen

regio

  Woningen in Águilas

  Wonen in Alicante

  Idyllisch, een heerlijk klimaat & rust

  Águilas bevindt zich in de regio Murcia in het zuidelijkste puntje van de Costa Cálida, die zich toepasselijk vertaalt als ‘warme kust’. En deze naam maakt het gebied zeker waar: in Águilas woont u als een god in Spanje. Maak een lange wandeling over de prachtige boulevard en rust even uit op een van de gezellige terrassen. Of bewonder de indrukwekkende ruïnes en monumenten die de stad sieren. Of u nu een echte strandganger bent of juist meer een cultuurliefhebber: op deze stad raakt u nooit uitgekeken.

  Vele vakantiegangers weten wat Alicante allemaal te bieden heeft: van traditionele winkeltjes tot vele stranden. Het is zeker de moeite waard om een huis te kopen in deze zonnige stad met rijke geschiedenis.

  • Gemiddeld 14-31°C
  • Aan het strand
  • Natuur en cultuur
  • Meer dan 300 dagen zon
  • Warme, traditionele bevolking
  • Stabiele vastgoedmarkt

  Wonen in Águilas

  Águilas is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt ongeveer 35.000 inwoners.

  Águilas ligt in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida. Het is een voormalige Romeinse vissershaven. Voor de kust ligt het eiland Isla del Fraile, waar men nog sporen en ruines uit dit Romeins verleden aantreft. In 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand, is het fort San Juan de las Águilas gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers. Dit kasteel is in de 18e eeuw herbouwd. Águilas floreerde in de 19e eeuw als commercieel centrum waar een Britse kolonie zilver, lood en ijzer exploiteerde. Er zijn veel overblijfselen uit deze mijnwerkerstijd zichtbaar gebleven, waaronder de spoorweglijn en de karakteristieke pier van El Hornillo, waar grote zeeschepen konden aanmeren.

  In het centrum staat een oude locomotief, ter nagedachtenis aan deze belangrijke tijd in de geschiedenis van de stad.

  Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen.

  dorpen_aguilass-2.jpg

  Woningaanbod op maat?

  Maak een zoekprofiel door uw woonwensen en favoriete Spaanse regio aan ons door te geven. We zorgen ervoor dat u binnen een paar dagen een top 5 met woningen toegestuurd krijgt die volledig passen bij uw wensen en behoeften.


  Eten en drinken

  Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

  Huis kopen Águilas

  De aangename zomerse temperaturen en de zachte winters maken het mogelijk om het hele jaar door te genieten van de tapas, de wijn en de prachtige omgeving die Alicante kent. De stad behoort tot de meest zonnige bestemmingen van Europa.

  Ideaal voor wanneer u wilt ontsnappen aan het regenachtige Nederlandse klimaat. Alicante kent minder neerslag dan badplaatsen die dichter bij de bergen liggen en heeft door het jaar heen minder temperatuurverschillen.

  BIJZONDERE PLEKJES

  Andere dorpen en steden

  Het team van Puurspanje

  Puurspanje is een familiebedrijf dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat u uw droomhuis in Spanje vindt. We zijn meer dan een makelaar, want onze service stopt niet bij de aankoop van uw nieuwe huis. We regelen alles: van het koopcontract tot de verzekeringen. Maar ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het aanvragen van een Spaanse bankrekening of een goede tandarts of dokter zoekt in de regio. U kunt altijd bij ons terecht!