fbpx

TEVREDEN KOPERS

PUURSPANJE IS UW AANSPREEKPUNT IN DE STREEK

Wij bieden u houvast op tweeduizend kilometer van uw thuis in België of Nederland. De administratieve kopzorgen bij een aankoop? Die nemen wij voor onze rekening: van tv-aansluiting tot verzekeringen, van tips over verborgen adresjes tot het organiseren van activiteiten. Wij nemen al uw zorgen uit handen. Wij zijn uw eerste aanspreekpunt in de regio en dát in het Nederlands. Puurspanje maakt u wegwijs zodat u meteen zorgeloos kunt genieten.

Geïnspireerd? Ontdek wat de Costa Calida Noord en de Costa Blanca Zuid jou te bieden hebben en laat ons weten hoe uw droomplek in Spanje eruitziet.

4.5/5 FACEBOOK SCORE

Op basis van 63 beoordelingen.

Review schrijven

ALLE REFERENTIES

Nog meer voordelen van Puurspanje

Tijdens het bouwen van de woning houdt Puurspanje het hele proces goed in de gaten. Zij zorgen ervoor dat alles volgens afspraak af wordt gemaakt. Tijdens het bouwen krijgt u als nieuwe bewoner een bankgarantie, wat betekent dat uw geld op een geblokkeerde rekening staat totdat het huis écht af is. Hiermee krijgt u de garantie dat uw geld niet zonder reden wordt gebruikt en dat afspraak gewoon afspraak is. Ook stopt het advies van het makelaarsbureau niet na de aankoop van de woning. Wanneer u eenmaal een huis in Spanje heeft gekocht kunt profiteren van de after sales service zoals het regelen van contacten met betrouwbare aannemers, aan te raden meubelzaken, het regelen van internetverbinding, het regelen van bankzaken et cetera. Op die manier kunt u zich al snel en eenvoudig settelen in Spanje terwijl de randzaken voor u geregeld worden.

Puurspanje, de perfecte makelaar voor uw droomhuis met een neus voor financieel rendement!
Wij liepen al een tijdje rond met het idee om een huis te kopen in het zuiden.
Dit met 3 doelen:

* om te ontsnappen aan het grijze en koude weer in Belgie
* op termijn onze plaats in de zon om te overwinteren
* iets leuks te doen met ons spaargeld welk nu toch niets meer opbrengt

We keken hierbij naar 2 landen. Italie of Spanje.
Italie vinden we schitterend om op verlof te gaan maar in de wintermaanden is het er meestal ook koud en regenachtig.  Dus om te overwinteren minder geschikt dan Spanje in onze ogen.

Gezien ik al een aantal jaren in de winter afzakte naar de Costa Blanca om samen met vrienden te gaan fietsen besloten wij dan te kijken naar de mogelijkheden in Spanje.
Wij hebben in januari 2017 de Second Home beurs in Gent bezocht.

Puurspanje onderscheidde zich t.o.v. de andere makelaars doordat zij totaal niet opdringerig waren bij het bezoek aan hun stand.  Als enige stuurden ze een persoonlijk e-mailtje na afloop met een overzicht van de besproken zaken.

Zij boden ons ook aan om eens te komen kijken in Spanje. Aangezien ik gelezen had dat als je ooit wilt overwinteren je de streek ook in de wintermaanden moet bezoeken, zijn we ingegaan op hun voorstel.

Eens op de luchthaven is zaakvoerder Coert uw gastheer. Hij begeleidt u gedurende de volledige tijd met uw zoektocht en neemt natuurlijk ook de tijd om de streek te leren kennen door ondermeer elke middag een supermooie locatie te kiezen om te lunchen.

Maar voordat er aan de zoektocht werd gestart nam Puurspanje ruim de tijd om nog even in detail te bespreken wat onze wensen juist waren.

Wij zochten een mooie, strakke, moderne woning met de nodige privacy, rustig gelegen op een mooi verzorgde locatie, binnen ons budget en belangrijk voor ons, met een stijgende vastgoedwaarde!

Eerst zijn we dan gaan kijken op wandelafstand van de kust maar het criterium rust en privacy werd hier niet voldaan. Alles lag heel dicht tegen elkaar en bood dus weinig rust en privacy.

Op een bepaald ogenblik heeft Coert ons dan meegenomen naar een  golfterrein.  Gelegen op 10 minuutjes rijden van het strand. Hij gaf wel eerlijk aan dat de huizen welke we zouden bezoeken ietsje hoger lagen in prijs dan ons budget.

Maar toen we aankwamen op het terrein viel onze mond al open. Wat een prachtig domein, precies een “garden of Eden”.

Daarna heeft hij ons enkele woningen getoond. Het was liefde op het eerste gezicht.

Mooie strakke woningen, alles op  het gelijkvloers, overal hoge ramen, heel veel licht binnen, veel ruimte tussen aanpalende woningen met oog voor privacy, terrassen en zithoekjes zowel langs de voorkant als de achterkant en met eigen zwembad. Prachtig !

De dagen daarna hebben we nog een aantal andere woningen bezocht maar dit had geen zin meer, we waren verliefd op wat we hadden gezien.

Toch hebben we op het einde van de reis niet kunnen beslissen. Het budget was namelijk te hoog.

Weken gingen voorbij maar de woning bleef in ons hoofd hangen. Met tips van Puurspanje rond de verschillende mogelijkheden tot financiering van de woning zijn we gaan praten met onze bankier en boekhouder. Finaal hebben een oplossing gevonden en zijn we kunnen overgaan tot de aankoop.

Sinds maart 2018 is het officieel het onze. We hebben er ondertussen al verschillende keren van kunnen genieten.  Zalig gewoon om uw eigen thuis te hebben in het zuiden.

Ik heb zeer bewust gewacht met het schrijven van deze ervaring. Want ik had Puurspanje een heel specifieke opdracht gegeven. De woning moest een stijgende vastgoedwaarde hebben.

Op dit ogenblik november 2018, anderhalf jaar na onze aankoop,  is men langs ons gestart met een tweede fase. Onze toekomstige buur, met een gelijkaardige woonoppervlakte, zal maar liefst 30% meer betalen.

Dus ook de opdracht voor financieel rendement is dus door Puurspanje met glans vervuld !

Genieten in de zon en terug rendement op ons spaargeld, fantastisch!

Puurspanje, bedankt hiervoor !

Rita & Eddy

Het begon voor ons allemaal op de Second Home-beurs te Brussel. We hadden al wat langer de droom om iets te kopen in Spanje, vooral bedoeld als investering. Vooraf hadden we al wel wat contact gehad met enkele makelaars die ook op de beurs stonden. Zij noteerden onze gegevens en vroegen naar wat we op zoek waren? Nadien zouden ze de nodige informatie bezorgen.

 

Per toeval passeerden we toen de stand van PuurSpanje. We bekeken hun aanbod en toen kwam Daphne naar ons toe. Het gesprek kwam op gang. Wat ons onmiddellijk opviel was hun manier van aanpak. Daphne stelde vele vragen om zo te weten te komen naar wat we precies op zoek waren. Iedereen is immers anders en wij waren niet geïnteresseerd in een grootschalig project. De ligging was ook belangrijk, zeker met het oog op de toekomstige verhuur ervan.

We hebben een hele tijd gepraat en enkele afspraken werden gemaakt. Zo zou Daphne voor ons reeds een account aanmaken op hun website. Op die manier konden we meer foto's bekijken van de verschillende projecten. We gingen alvast met een goed gevoel naar huis.

 

Terug thuis kregen we dezelfde avond nog bericht dat onze account was aangemaakt. Nieuwsgierig gingen we kijken naar hun website. Een paar dagen gingen er over heen, maar uiteindelijk stelden we vast dat je pas echt goede keuzes kunt maken als je de verschillende projecten ook ter plaatse kunt bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. Daphne regelde onze vlucht en een paar nachten in een hotel in het mooie Cartagena.

 

Op de luchthaven werden we opgewacht door Coert. Hij zou het komende weekend met ons op pad gaan. Eerst reden we nog langs het kantoor van PuurSpanje. Bij een kopje koffie werd samen met Daphne en Coert het weekend overlopen. Nadien was het tijd voor actie.

De regio was ons totaal onbekend, we wisten dus niet wat ons te wachten stond. Op twee dagen tijd kun je best wat projecten bekijken en kun je de verschillende opties echt wel met elkaar vergelijken. Het gebeurde allemaal op een erg ongedwongen manier. Het was Coert niet enkel te doen om ons zo veel mogelijk projecten te laten zien, er werd voldoende tijd voorzien om ook de regio te leren kennen. Een leuk terrasje aan de Mar Menor, of een hippe strandbar aan de Middellandse Zee, het stond allemaal op het programma.

's Avonds werden we telkens keurig aan het hotel afgezet. In Cartagena zijn genoeg leuke restaurantjes om de voorbije dag nog eens rustig te overlopen. Wat we al wel gemerkt hadden was dat de woningen of appartementen als zoete broodjes verkocht werden. Er was veel bedrijvigheid in de regio.  De voorbije dagen hadden we twee appartementen gezien die ons echt bevielen. We vonden het risico te groot om nog langer te wachten. De kans dat het appartement reeds verkocht zou zijn was zeker aanwezig.  De laatste dag gingen we beide projecten nog een laatste keer bekijken. Nadien hebben de knoop doorgehakt en gekozen voor een appartement in het project Entremares Pueblo V. Voor het weekend waren we zeker niet van plan om iets te kopen, maar als het gevoel goed zit mag je niet langer twijfelen.

Tijdens de bouwfase kwamen we in contact met Rob. Er moesten immers nog een aantal zaken geregeld worden. De keuze van vloer- en wandtegels, het keukenblad, eventuele wijzigingen aan de plannen, hiervoor gingen we met Rob op pad. Er moest ook nog een volmacht geregeld worden bij de advocaat en er moest nog een rekening geopend worden bij de bank. Hiervoor begeleidde Rob ons allemaal. En bovendien werden we elke maand getrakteerd op een hele reeks foto's over de evolutie van de bouwwerkzaamheden. Heel handig om thuis van op afstand alles te kunnen volgen.

 

Toen de bouw bijna klaar was het de beurt aan Sabrina om in actie te komen. Via haar werden de laatste details geregeld zoals brandverzekering, TV en internet. De water- en elektriciteitsaansluiting werd door de advocaat geregeld. Sabrina zorgde eveneens voor de overdracht van de sleutels.

Tijdens het eerste verblijf in onze nieuwe thuis hadden we regelmatig contact met Sabrina. Kleine mankementen werden door haar heel goed opgevolgd zodat ze in een mum van tijd opgelost waren.

 

Toen we onze buren leerden kennen, en bij ontmoetingen bij andere landgenoten die elders iets gekocht hadden, werd één ding ons wel heel duidelijk: wat hadden wij het getroffen met onze makelaar! De verhalen die wij te horen kregen over hun makelaars waren allesbehalve fraai. Zo zie je maar. Een eerste toevallige ontmoeting op de beurs en nu trotse eigenaar van een appartement in Spanje. En dat allemaal met de ondersteuning van een perfect geolied team.

 

PuurSpanje, meer dan een makelaar! Zij zetten hun woorden ook effectief om in daden. Dankjewel aan het ganse team (Daphne, Sabrina, Rob en Coert) voor de goede samenwerking!

 

Wendy en Andy Gielen

We wilden graag een huis in Spanje, maar waar begin je?
Zelf een beetje rondkijken. Nog een keertje rondkijken. Een beurs in Nederland bezoeken.
Daar kwamen we bij de stand van Puur Spanje terecht. Puur Spanje had nieuwbouwprojecten in het gebied waar we graag een huis wilden. In de folder stond ook dat ze alles regelden. Dat was heel fijn want daar zijn wij niet zo van.
We hebben aan Daphne en Coert doorgegeven wat voor huis we zochten en een afspraak gemaakt om in Spanje te gaan kijken naar een aantal huizen. Rob heeft ons vervolgens een hele dag rondgereden en het hele gebied rond Mar Menor laten zien. Een prachtig gebied bleek al snel. We hebben duplex woningen, flats en appartementen in de stad, bij de zee, in meer toeristische en meer Spaanse gebieden gezien. Tussendoor heerlijk gegeten en gedronken. Het was wat veel maar eigenlijk wisten we meteen welke het ging worden. Een appartement aan zee bij een mooi strand in Mil Palmeras. Moesten we daar niet langer over nadenken? Nee, ook al had Rob aangeboden om nog een dag rond te rijden.
Terug in Nederland mailden we welke het was geworden. Nu kijken of de folder klopte.
We zijn nu net terug van onze eerste vakantie in ons eigen huis. De folder klopt.
De dingen die waren geregeld (de meeste door Sabrina):

 • Notaris

 • Advocaat

 • Nie nummer (zodat je in Spanje een huis mag kopen)

 • Bankrekening

 • Verzekering

 • Water

 • Elektriciteit

 • Meubels met privé tour in een winkel die speciaal voor ons openging op een feestdag

 • Installatie van meubels, lichten en schoonmaak

 • Internet


Dus we dachten we hoeven alleen nog een vliegticket te kopen en een strandlaken mee te nemen.
Zelfs dat was een beetje veel want de champagne en badlakens lagen ook al klaar bij aankomst.
Bedankt!
Sam, Jacqueline en Rick

Sam, Jacqueline en Rick

Eerste vakantie doorgebracht in onze eigen plek onder de zon !!!

Als aanvulling op ons vorig verslag over de samenwerking met het Puurspanje team, willen wij nog even vertellen hoe alles is verlopen tot en met onze eerste vakantie in ons eigen stekje onder de zon.
Zoals in het vorige verhaal verteld, zou in begin 2018 de oplevering gebeuren van onze penthouse in Torre De La Horadada. Wij hadden zelf zowat aangestuurd op medio Mei 2018. Dit was samen met het Puurspanje team en de bouwheer overeengekomen. Iedereen heeft zijn belofte gehouden en zoals beloofd is dit dan ook gebeurd.
In Februari 2018 zijn wij zelf nog even ter plaatse geweest om nog wat administratie af te handelen. Wij hebben toen ook de werf bezocht en gezien dat alles volgens plan verliep. Toen wij hier en daar nog wat vraagjes of opmerkingen hadden, heeft Puurspanje hier meteen aandacht aan gegeven en alles voor ons opgevolgd.
Het hele project hebben wij eigenlijk zien groeien op de foto’s die Rob ons regelmatig doorstuurde.
Ik herinner mij dat we op een keer foto’s doorgestuurd kregen, waarop te zien was dat in de badkamers de verkeerde tegels waren gebruikt. Na een telefoontje met Rob, werden we direct gerustgesteld . Geen probleem, wij lossen dit wel op, kregen wij te horen. Waarbij dit dan ook effectief gebeurde.
Omdat wij zelf niet veel tijd hebben, hadden wij in Februari toen ook onze meubelen gaan kiezen bij de meubelzaak waar puurspanje een goede relatie bij heeft. De man van de meubelzaak kwam alles ter plaatse opmeten en nam ruim de tijd om alles met ons te kiezen en te bespreken. Tot zelfs de gordijnen toe konden wij daar alles vinden. Het was voor ons ook een meerwaarde dat door deze firma alles ter plaatse werd geleverd en geïnstalleerd. Zeker een aanrader. Na het plaatsen van de meubelen werd dan ook het hele appartement nog eens grondig schoongemaakt. Heel gemakkelijk en daarbij nog eens heel proper gedaan.
Voor de officiële oplevering hadden wij de volmacht gegeven aan onze advocate ter plaatse, zodat wij niet meer hoefden op en neer te vliegen. Om zeker te zijn dat alles proper is afgewerkt is Sabrina van puurspanje de ideale persoon. Zij controleerd alles en neemt veel foto’s van alles om ons zo ook op de hoogte te houden. Zij laat dan ook aan de advocate weten of de oplevering kan gebeuren, of dat er nog eventuele gebreken zijn. In ons geval was alles ok.
Zo konden wij dan in Juli 2018, voor het eerst op vakantie gaan in ons eigen plekje onder de zon. Wij hadden er lang naar uitgekeken en toen ons de sleutels overhandigd werden door Sabrina gaf dit een heel goed gevoel.
Bij het binnenkomen had Puurspanje nog een paar hele leuke geschenken voorzien. Het was een moment om nooit te vergeten.
Het leuke aan Puurspanje is toch wel dat zij voor alles wel een oplossing hebben. Nog geen Vlaamse tv ? Een telefoontje en het wordt geregeld.
Zijn er problemen met bepaalde zaken, zij doen steeds hun best om alles op te lossen. Ook na de afhandeling van alles.
Onze droom is uitgekomen. Geen massatoerisme meer in te drukke hotels, maar gewoon genieten van ons eigen plekje onder de zon.

Hierbij willen wij het Puurspanje team; Daphne, Coert, Rob en Sabrina allemaal nogmaals bedanken om alles voor ons te regelen. Ieder van hen draagt zijn steentje bij om van Puurspanje een top team te maken.
Wij wensen hen nog veel succes, maar met hun service twijfelen wij daar niet aan.

Groeten van Gerrit, Anja & Nick.

Fam. Batens-Vergauwen Gerrit, Anja & Nick Beveren-Waas België

1 2 3 12

OVER ONS

Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond de Mar Menor als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst

 • Zorgeloze dienstverlening
 • Nederlandstalig in een Spaanse wereld
 • Professioneel en betrouwbaar