CloseMenu
Costa Cálida REGIO

Huis kopen Murcia?

Zoekt u een huis in de stad Murcia? Puurspanje biedt diverse huizen aan in Murcia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Spanje. Deze gezellige stad is gelegen aan de rivier Segura en heeft een ruim aanbod aan prachtige woningen. Wanneer u bij Puurspanje een huis koopt, profiteert u van

regio

  Woningen in Murcia

  Wonen in Murcia

  Murcia is een gezellige stad waar voor ieder wat wils te vinden is. De stad kent een rijke geschiedenis, dat zijn oorsprong kent in de bekende winkelstraat: de Calle Trapería. Hier zijn vele cafés, de banken, diverse winkels en warenhuizen te vinden. Dit is dé mooiste straat van het centrum van Murica, vlakbij Kathedraal de Santa Maria. De stad is nog niet zo bekend bij de meeste vakantiegangers en daarom juist nog ‘echt’ Spaans. Ideaal om te wonen als u zich echt tussen de Spanjaarden wilt begeven.

  • Gemiddeld 14-31°C
  • 300 dagen zon
  • Aan het strand
  • Warme, traditionele bevolking
  • Natuur en cultuur
  • Stabiele vastgoedmarkt

  Wonen In Murcia

  De stad is gesticht in het jaar 831 na Christus. Er werd direct een hoge verdedigingsmuur gebouwd van wel 15 meter hoog. Dat Murcia in de loop der tijd steeds belangrijker werd, is te zien aan de torens die de stad rijk is, er zijn er wel 95 gebouwd. Tot in de middeleeuwen waren de Moren de baas. Hierna veroverden de katholieken het gebied op de Moren. De moskeeën verdwenen en de kerken kwamen op. In het jaar 1266 kregen de gildes het hier voor het zeggen. Er ontstonden historische straten die we vandaag de dag nog kennen; Trapería, Platería.

  Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

  Murcia001.jpg

  Woningaanbod op maat?

  Maak een zoekprofiel door uw woonwensen en favoriete Spaanse regio aan ons door te geven. We zorgen ervoor dat u binnen een paar dagen een top 5 met woningen toegestuurd krijgt die volledig passen bij uw wensen en behoeften.


  Eten en drinken

  Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

  Meer over Murcia

  Enkele eeuwen geleden werd Murcia getroffen door een verwoestende aardbeving. Veel belangrijke gebouwen stortten toen in. Echter zijn er nog steeds prachtige gebouwen bewaard gebleven. Voorbeelden zijn:

  • Castillo de Lorca. Dit is een fort gebouwd door de Moren in de 10e eeuw
  • Het stadhuis is ook bewaard gebleven, gedurende de 16e eeuw deed het dienst als gevangenis
  • Plaza de España is niet de bekende uit Sevilla, doch minstens zo prachtig, het stamt uit de 16e eeuw
  • Een archeologische museum uit de 16e eeuw, Palacio de los Salazar-Rosso
  • Gebouwd door een machtige familie in de 17e eeuw, het Palacio de Guevara
  • Convento de Santo Domingo is een klooster gebouwd in de 17e eeuw
  • Een mooi paleis uit de 17e eeuw, het Palacio de los Condes de San Julián
  BIJZONDERE PLEKJES

  Andere dorpen en steden

  Het team van Puurspanje

  Puurspanje is een familiebedrijf dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat u uw droomhuis in Spanje vindt. We zijn meer dan een makelaar, want onze service stopt niet bij de aankoop van uw nieuwe huis. We regelen alles: van het koopcontract tot de verzekeringen. Maar ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het aanvragen van een Spaanse bankrekening of een goede tandarts of dokter zoekt in de regio. U kunt altijd bij ons terecht!