fbpx

Een huis kopen in Spanje: EEN SLIMME INVESTERING

28 Februari 2019

Gaat u in 2016 eindelijk uw droom waarmaken om een (tweede) woning in Spanje te kopen?
Dan doet u daarmee een slimme investering, zeker nu de rentes op spaargeld bij de banken laag blijven en de prijzen van woningen in Spanje aantrekkelijk zijn.

Stelt u zich eens voor: u wordt ‘s ochtends wakker in uw appartement, villa of bungalow aan de Spaanse Costa Calida of de zuidelijke Costa Blanca. De zon schijnt en het is aangenaam warm. U heeft alle vrijheid om uw dag zelf in te delen en hoeft slechts een klein stukje te lopen voor u aan zee bent, om daar bijvoorbeeld een wandeling te maken langs het strand, een kop koffie te drinken aan de boulevard of te genieten van een maaltijd uit de Spaanse keuken in één van de vele restaurants.

investering

Wonen in je geld
Het kopen van een (tweede) huis aan de kust in Spanje is voor velen een droom, maar ook best een spannende stap. Er zijn immers zoveel dingen die je met je spaargeld kunt doen: niet alleen investeren, maar ook beleggen of het geld bijvoorbeeld op een spaarrekening zetten. Een snelle rekensom leert echter dat sparen momenteel niet erg lucratief is.

Lage rente op spaargeld
De Telegraaf publiceerde onlangs een artikel waarin spaarexpert Amanda Bulthuis schrijft dat spaarders ook in 2016 niet hoeven te rekenen op een hogere rente op hun spaargeld. Bij grote banken als ING, Rabobank en ABN Amro krijgt u momenteel nog maar 0,7 procent rente over het geld dat op uw spaarrekening staat. En ook de hoogste spaarrentes zullen in 2016 waarschijnlijk tot onder de 1 procent dalen.

Veilige en verantwoorde investering
Het alternatief, in een zonnig klimaat met uw hele gezin genieten van uw geld door te investeren in een (vakantie)woning in Spanje, is dan een stuk aantrekkelijker. De prijzen van woningen in Zuid-Spanje zijn op dit moment laag in een aantrekkende huizenmarkt. Dat maakt het kopen van een huis in Spanje tot een veilige en verantwoorde investering onder de zon.

Investeren en genieten
Bovendien heeft vermogensbeheerder Schroders Spanje uitgelicht als land waar de economie in 2016 flink zal blijven groeien, met zelfs 4 procent. Uw investering zal zeker zijn waarde blijven behouden of in waarde toenemen. Met het kopen van een woning in Spanje geniet u dus dubbel: niet alleen van het leven in een zonnig klimaat voor uw hele familie, maar ook van uw spaargeld!

Heeft u vragen over het investeren in een huis in Spanje?
Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk hier ons aanbod.

Kopen in Spanje?

Benieuwd naar wat je kunt kopen in de beste regio van Spanje?

Maak een zoekprofiel aan en ontvang kosteloos en vrijblijvend een persoonlijke top 5.