fbpx

Águilas

Águilas is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt ongeveer 35.000 inwoners.


  Bekijk op kaart

Wonen in Águilas

Águilas is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt ongeveer 35.000 inwoners.

Águilas ligt in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida. Het is een voormalige Romeinse vissershaven. Voor de kust ligt het eiland Isla del Fraile, waar men nog sporen en ruines uit dit Romeins verleden aantreft. In 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand, is het fort San Juan de las Águilas gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers. Dit kasteel is in de 18e eeuw herbouwd. Águilas floreerde in de 19e eeuw als commercieel centrum waar een Britse kolonie zilver, lood en ijzer exploiteerde. Er zijn veel overblijfselen uit deze mijnwerkerstijd zichtbaar gebleven, waaronder de spoorweglijn en de karakteristieke pier van El Hornillo, waar grote zeeschepen konden aanmeren.

In het centrum staat een oude locomotief, ter nagedachtenis aan deze belangrijke tijd in de geschiedenis van de stad.


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen.


https://youtu.be/aBPvFyd5J3c

Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Huis kopen Águilas

Naast haar monumentale en archeologische rijkdom heeft Águilas nog veel meer te bieden. Tegenwoordig is het een bruisend, typisch Spaans vissersstadje met een prachtige wandelboulevard en vele barretjes en restaurantjes. Verspreid over de 28 kilometer lange kuststrook telt Águilas 35 mooie, soms onherbergzame zandstrandjes, die langzaam de zee inlopen en waar u zich nog kunt wanen op een verlaten eiland te zijn.

De rust die hier grote delen van het jaar heerst is uitzonderlijk voor Spanje. In alle stilte bbq-en, vissen of gewoon lekker luieren in de zon zijn geen utopie. Het glasheldere water en het prachtige onderwater flora en fauna maken dit stukje tot één van de mooie duikgebieden van de Costa Calída. Águilas heeft meerdere duikscholen, waar u lessen kunt nemen, een complete uitrusting kunt huren en duiktochten kunt boeken.

Binnen het grondgebied van Águilas liggen 2 natuurparken, het regionale park Cabo Cope, dat samen met Puntas de Calnegre sinds 1992 beschermd is, en het landschap van Las Cuatro Calas. Elke zaterdag koopt de lokale bevolking verse streekproducten op de drukbezochte markt, die kronkelt door de smalle straatjes van het stadje. Aan het einde van de dag komen de mensen samen op het mooie palmenplein Plaza de España, waar de duiven voor een gezellig tafereel zorgen.

Gedurende het gehele zomerseizoen wordt hier een gevarieerd openluchtprogramma georganiseerd met veel traditionele dans-, zang- en theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Bij de haven is er elke dag een zomeravondmarkt en een kermis. Voor de oudere jeugd zijn er openluchtdisco’s net buiten de stad. Buiten het zomerseizoen is Águilas ‘the place to be’ tijdens Carnaval. Vijf dagen lang wordt er feest gevierd. Iedere avond trekt een kleurrijke stoet met praalwagens en muziek langs de tribunes in de hoofdstraat, de ene dansgroep nog mooier uitgedost dan de andere. Overal op straat kunt u eten en drinken. Het speciale carnavalsdrankje “cuevas” moet u een keer hebben geproefd. Kortom, Águilas heeft voor een ieder wat wils, het hele jaar door.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Águilas als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.