fbpx

Alicante

Ontdek Alicante, een stad die u absoluut gezien moet hebben, met haar prachtige explanada!


  Alicante, Spain

Wonen In Alicante

ALICANTE : PAREL VAN DE COSTA BLANCA ZUID
Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft een rijke Moorse geschiedenis. Dat ziet u aan de historische bouwwerken en invloeden. Maar er is meer. De stad herbergt een grote industriële haven, één van de grootste uitvoerhavens van Spanje. En net buiten de stad vindt u de luchthaven.


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over Alicante

ALICANTE EN HET CASTILLO DE SANTA BARBARA
Hoog boven de stad, op 166 m hoogte, prijkt het Castillo de Santa Barbara. U kunt het kasteel met de auto, een lift of te voet bereiken. U vindt er een permanente tentoonstelling van de geschiedenis van de stad, met onder meer vondsten uit het Bronzen tijdperk. Vanuit het centrum van de stad bereikt u het kasteel via de wijk “El Barrio”. Kom even op adem op “Plaza del Ayuntamiento”, een statig plein waar u het barokke stadhuis vindt. Liefhebber van kerken? Bezoek dan de gotische “Basilica de Santa Maria”. De oudste kerk van Alicante die gebouwd is op de resten van een moskee.

ZALIG SLENTEREN TUSSEN DE PALMBOMEN VAN ALICANTE
De “Explanada de España” is de meest geliefde voetgangerszone van Alicante. Palmbomen en een zeebriesje zorgen er voor verkoeling terwijl u geniet van indrukwekkende vergezichten op de jachthaven. De prachtig geplaveide voetgangerszone brengt je tot aan het stadstrand: de Playa de Postiguet.

ALICANTE: EEN SCHAT AAN KUNST EN CULTUUR
Musealiefhebbers halen hun hart op in Alicante. Want met het museum voor schone kunsten “Mubag”, het museum voor moderne kunst “La Asegurada” en het kerstmuseum “Museo de Belenes” schiet Alicante 3 keer raak.

Het administratieve hoofdkwartier van Alicante vindt u op de “Plaza de la Montañeta”, één van de mooiste pleinen van de stad. Met zijn centrale ondergrondse parking is het ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Alicante als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE