fbpx

Alicante

Ontdek Alicante, een stad die je absoluut gezien moet hebben en waar je misschien wel zou moeten wonen.

ALICANTE : PAREL VAN DE COSTA BLANCA ZUID

Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft een rijke Moorse geschiedenis. Dat zie je aan de historische bouwwerken en invloeden. Maar er is meer. De stad herbergt een grote industriële haven, één van de grootste uitvoerhavens van Spanje. En net buiten de stad vind je de luchthaven.

ALICANTE EN HET CASTILLO DE SANTA BARBARA

Hoog boven de stad, op 166 m hoogte, prijkt het Castillo de Santa Barbara. Je kunt het kasteel met de auto, een lift of te voet bereiken. Je vindt er een permanente tentoonstelling van de geschiedenis van de stad, met onder meer vondsten uit het Bronzen tijdperk. Vanuit het centrum van de stad bereik je het kasteel via de wijk ‘El Barrio’. Kom even op adem op ‘Plaza del Ayuntamiento’, een statig plein waar je het barokke stadhuis vindt. Liefhebber van kerken? Bezoek dan de gotische ‘Basilica de Santa Maria’. De oudste kerk van Alicante die gebouwd is op de resten van een moskee.

ZALIG SLENTEREN TUSSEN DE PALMBOMEN VAN ALICANTE

De ‘Explanada de España’is de meest geliefde voetgangerszone van Alicante. Palmbomen en een zeebriesje zorgen er voor verkoeling terwijl je geniet van indrukwekkende vergezichten op de jachthaven. De prachtig geplaveide voetgangerszone brengt je tot aan het stadstrand: de Playa de Postiguet.

ALICANTE: EEN SCHAT AAN KUNST EN CULTUUR

Musealiefhebbers halen hun hart op in Alicante. Want met het museum voor schone kunsten ‘Mubag’, het museum voor moderne kunst ‘La Asegurada’ en het kerstmuseum ‘Museo de Belenes’ schiet Alicante 3 keer raak. Het administratieve hoofdkwartier van Alicante vind je op de‘Plaza de la Montañeta’, één van de mooiste pleinen van de stad. Met zijn centrale ondergrondse parking is het ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek.

HUIS KOPEN IN SPANJE?
VERTROUW OP PUURSPANJE

Wat weerhoudt jou ervan om voluit voor je droom te gaan en een huis in Spanje te kopen? Voor de prijs moet je het niet laten. Je hebt al een appartement vanaf 120.000 euro, een huis vanaf 155.000 euro en een villa vanaf 189.000 euro. Huis kopen in Spanje? Reken op Puurspanje.

Een huis kopen in Spanje doe je met Puurspanje! Puurspanje is een betrouwbaar familiebedrijf: “Wij kunnen ons perfect inleven in jouw wensen en verwachtingen, want wij putten uit meer dan 10 jaar ervaring”.

Wij weten bovendien heel goed waarover wij praten. Vraag maar aan de honderden klanten uit België en Nederland die wij sinds 2005 hebben geholpen om een huis in Spanje te kopen.

  • Een nieuw leven onder de zon?
  • Je eigen vakantieplek op twee uurtjes vliegen?
  • Een slimme vastgoedinvestering in vakantieland Spanje?