fbpx

Cabo de Palos

Een authentiek Spaans vissersdorpje gelegen aan de Middellandse Zee, met prachtige rotsachtige kustlijnen, afgewisseld met kilometers lange zandstranden.


  Cabo de Palos, Murcia, Spain

Wonen In Cabo de Palos

Cabo de Palos is een veelzijdig, charmant vissersdorpje en één van de mooiste plekjes van de Costa Cálida.

De kaap waarop Cabo de Palos ligt, biedt twee spectaculaire vergezichten. Vanuit de 19e eeuwse vuurtoren kijk je uit op Middellandse Zee en het lange zandstrand ‘Playa de Levante’. Aan de andere kant van de kaap spot je indrukwekkende kliffen en rotsen. Stenen trapjes leiden je naar kleine strandjes en baaitjes met kristalhelder water. Ondanks de vuurtoren, die stamt uit 1965, liggen er een veel scheepswrakken voor de kust van Cabo de Palos. Deze wrakken in combinatie met rotsformaties en de diversiteit aan vissen maken dit gebied tot één van de mooiste duikplekken van Europa.

Dit pittoreske vissersdorpje staat ook bekend om zijn uitmuntende visrestaurants, zalige terrassen en gezellige bars gelegen aan de haven. Bovendien vind je er de grootste weekmarkt van de regio.

Via een rechtstreeks pad wandel je vanuit Cabo de Palos en Cala Reona naar het prachtig ongerept natuurreservaat, Calblanque. Natuurliefhebbers wandelen en fietsen er naar hartenlust. Maar ook klimmen en paardrijden in deze prachtige,  ongerepte natuur behoort tot de mogelijkheden.


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


https://youtu.be/CiJDakIGQEs

Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over Cabo de Palos


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Cabo de Palos als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE