fbpx

Mazarron

Mazarrón is een stad en gemeente aan de Spaanse zuidoostkust, in de provincie Murcia. De gemeente telt ongeveer 36.223 inwoners.


  Mazarrón, Spain

Wonen In Mazarrón

De gemeente Mazarrón heeft veel te bieden, van een historisch centrum tot een bedrijvige haven en prachtige natuur met knappe zandstranden. Dit maakt het dé idealeplek om hier even te vertoeven tijdens je vakantie in Spanje. Wat kunt u er zien en doen? Wij delen alvast de brede waaier aan mooie bezienswaardigheden en toffe to-do’s voor uw tripje naar Puerto de Mazarrón!

De geschiedenis van deze regio is erg gelinkt aan haar minerale rijkdom. Al sinds de Fenicische, Punische en Romeinse tijden werd hier gemijnd naar lood, zink, ijzer, aluin en rode oker. Ook de Arabieren kwamen naar deze regio, gelokt door de rijkdom aan mineralen. Na de christelijke herovering werden verdedigingstorens gebouwd rond deze strategisch belangrijke zone, die u vandaag de dag nog steeds kunt zien.

Op het einde van de 19de en begin 20se eeuw werd Mazarrón heel belangrijk, dat was toen er ijzer en galeniet werden ontgonnen. Eens de mijnen uitgeput waren, namen toerisme en landbouw de rol van voornaamste industrie over en ook de visvangst en zeevaart kregen een boost. In de haven kunt u nog steeds de vissersloepen zien en genieten van de vismarkt.https://youtu.be/CiJDakIGQEs

Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in Mazarrón. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over Mazarrón

Enkele interessante gebouwen in de oude stad getuigen van de rijke en interessante geschiedenis van Mazarrón, zoals het stadhuis en het vroeger Cultureel Centrum. Allebei modernistische gebouwen. Achter het stadhuis staat de 16de-eeuwse kerk van San Andrés, met prachtig Mudejar-plafond. Een beetje verder ligt het Convento de la Purísima, de patroonheilige van de stad. En op een kleine heuvel in het midden van de stad staat het Castillo de los Vélez, ook wel bekend als Castillo de Los Fajardo, dat in de 15de eeuw gebouwd werd als militair fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

 

Er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving dan enkel de prachtige gebouwen. Zo kan je genieten van de zon op het strand Playa de la Isla. Geschiedenisliefhebbers komen hier zeker ook aan hun trekken. Ze kunnen een bezoek brengen aan het Interpretatiecentrum van het Fenicische Schip (Centro de Interpretación del Barco Fenicio). Hier kom je meer te weten over de Fenicische schepen en cultuur, onder meer aan de hand van een replica.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Mazarrón als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE