CloseMenu
Beoordeling

Diana & Ronald

Diana & Ronald

Wat een professionele begeleiding en enthousiasme van dit aankoopproces door de makelaars van Puurspanje, van begin tot eind!

Een tijd lang hebben wij rondgelopen met de gedachte over een 2e huis in Zuid Europa voor het overwinteren en voor een investering in vastgoed om het later eventueel te verhuren. Toen wij eind 2018 voldoende financiële middelen hiervoor hadden, zijn we ons verder gaan oriënteren. De beste opties leken ons Spanje en Italië. De laatste viel al gauw af, en zo zijn we begin 2019 gaan oriënteren op het kopen van een 2e huis in Spanje. Malaga is bekeken, Costa Blanca Noord en Costa Blanca Zuid.

Een vriend tipte ons op Puurspanje en die hebben wij gebeld om een afspraak te maken om naar huizen te kijken in de zomervakantie in 2019 in de Costa Cálida, net onder de Costa Blanca. Wat opviel bij de bezichtigingen was, dat er door Puurspanje alleen maar nieuwbouw woningen werden aangeboden en dat er uitgebreid is gekeken naar onze wensenlijst die we van tevoren kenbaar hadden gemaakt, waarop een huizenselectie is gemaakt. Bovendien begeleidde Rob ons niet alleen de bij bezichtigingen van deze huizen, maar hij liet ons ook uitgebreid de volledige omgeving zien, inclusief alle hotspots. We hebben afgesproken om 2 middagen te kijken naar verschillende woningen.

Op de 2e dag, uitgerekend de laatste woning die we zagen, sloeg de vonk over en hadden we het huis gevonden die precies bij ons zou passen. Diezelfde dag hebben wij kenbaar gemaakt dat we deze woning wilden kopen en hebben we het door middel van een aanbetaling diezelfde dag nog van de markt gehaald. Puurspanje heeft ons vervolgens met een Nederlandse advocate in contact gebracht die het hele aankoopproces heeft begeleid. Hierin zijn wij stap voor stap door het proces geholpen. Na het tekenen van het voorlopig koopcontract, heeft Puurspanje ons in contact gebracht met een professioneel meubelbedrijf, die de belangrijkste meubels zou leveren. Ook heeft het advocatenbureau zorg gedragen voor de aansluiting van het water en de elektriciteit. Toen wij de sleutels kregen, waren de belangrijkste meubels al geleverd en was het huis al praktisch bewoonbaar.

Ook de nazorg wordt door Puurspanje zeer serieus genomen en zien zij (terecht) als een onderscheidende factor in de Spaanse makelaarsjungle. Sabrina heeft diverse zaken voor ons bijzonder snel geregeld, nadat de aankoop een feit was. Op 18 december 2019 hebben wij de sleutels gekregen. De eerste 3 dagen die in ons nieuwe huis is er Internet aangesloten, is er een alarmsysteem geplaatst en hebben we een gesprek gehad over een sleuteladres en schoonmaak mogelijkheden, allemaal door Puurspanje aangedragen en geregeld.

Inmiddels zijn we eind februari 2020 voor de 2e keer geweest en zien we uit naar ons volgende bezoek. Daphne, Coert, Rob en Sabrina, hartelijk dank voor de begeleiding. Wij zullen jullie zeker aan iedereen aanbevelen die overweegt een huis te kopen in de omgeving van de Mar Menor.

Deel uw ervaring

Heeft u uw droomwoning met Puurspanje gekocht en wilt u delen hoe u dat heeft ervaren?

Stuur ons dan per e-mail een review of referentie inclusief een leuke foto die we bij de review kunnen plaatsen!

Meer referenties

Ellen & Paul
Ellen & Paul

In begin 2022 oriënteerden we ons op het kopen van een mooi appartement in Spanje. We lazen op internet dat Puurspanje een informatiedag organiseerde bij het Van der Valk hotel in Gilze. Dus, op zaterdagmiddag ‘gewoon even’ daar langsgegaan om te kijken of Costa Blanca en Costa Calida iets zou zijn voor ons.

Wat zijn we blij dat we Puurspanje bezocht hebben! Daphne nam de tijd voor ons en liep ons hele wensenlijstje af: ze voerde een eerlijk, open en hartelijk gesprek met ons en liet mooie voorbeelden zien van mogelijkheden voor ons. De tijd vloog om en na een heerlijk gesprek van ruim anderhalf uur besloten we om een maand later met eigen ogen in Spanje te gaan oriënteren.

Coert pikte ons op Alicante Airport op en heeft 3 dagen met ons allerlei opties verkend, in nauw overleg met Daphne. Hij liet ons allerlei keuze van woningen zien, besprak met ons onze wensen, en liet ons bovenal ook genieten van de mooiste plekjes (en restaurantjes) aan de Costa Calida. Intussen probeerden wij samen met Coert en Daphne steeds duidelijker te krijgen wat onze voorkeurswoning zou zijn en na 3 dagen hebben we weldoordacht, maar ook -geheel tegen onze natuur in- snel, de knoop doorgehakt en een appartement gekocht in San Pedro del Pinatar. Dit is volledig te danken aan de geweldige klik die we hadden met Daphne en Coert!

Oplevertijd zou in het najaar van 2023 zijn, maar Daphne hielp ons gelijk uit deze droom en vertelde in alle eerlijkheid het échte verhaal: het gaat echt langer duren, zo werkt dat nou eenmaal in Spanje.

Eenmaal weer thuis in Nederland hebben we eigenlijk niet veel meer hoeven te doen: Daphne regelt alles en ontzorgt ons volledig: advocaat geregeld, maandelijks een update over de voortgang (inclusief foto’s van Rob) en altijd bereid om vragen vanuit ons direct te beantwoorden. In de tussentijd houden we contact met Daphne en Coert: in 2023 hebben we bijvoorbeeld met het PuurSpanje team de Amstel Gold Race gefietst, wat ook fantastisch georganiseerd was door Daphne en haar crew. En in september 2023 twee weken vakantie gehad aan het Mar Menor, waar we met de advocaat en Sabrina van Puurspanje allerlei administratieve zaken rond het appartement hebben geregeld en meubels hebben gekocht bij een door Puurspanje aanbevolen meubelzaak.

We kijken nu al uit naar het op te leveren appartement in het voorjaar van 2024 en zijn ervan overtuigd dat dit ook super-professioneel door het Puurspanje team begeleid gaat worden.

Dankjewel Daphne, Coert, Rob en Sabrina voor alle goede zorgen! 

Lees meer
Elly & Lodewijk
Elly & Lodewijk

Puurspanje maakt zijn naam waar. 

Immers Puur betekend: geen invloeden van buitenaf. Het 4 talige familie team werkt vanuit hun hart en ziel om onze droomwoning te kunnen verwezenlijken. Immers alles wat vanuit “De Bron” komt is zuiver, zo ook bij Puurspanje.

Gaat er dan niets mis tijdens de bouw en of oplevering? Natuurlijk wel niets menselijker dan dat en dat is ook niet erg. Echter er zijn zeer korte lijntjes met de uitvoerder van de bouw  en het team Puurspanje die er voor zorgen dat hun woord wordt nageleefd en e.e.a. adequaat wordt opgelost. 

Kortom als je nog in Nederland zit dan is het wel zo prettig en vertrouwelijk om het aan Puurspanje over te laten. Met grote regelmaat werden we op de hoogte gehouden met foto.s van de bouw. Hierdoor wordt je heerlijk ontzorgd. Hoe fijn is het dat je Puurspanje  hebt die je afspraken waar maken. 

Beste Daphne, Coert, Sabrina en Rob wij genieten mede dank zij jullie inspanningen van onze woning en verblijf in San Pedro Del Pinatar. Dank daarvoor. 

Lees meer
Sylvia & Edwin
Sylvia & Edwin

Vanaf het eerste contact met Daphne was het gelijk duidelijk dat we met Puurspanje ons ‘aankoop avontuur’ van een appartement in de Costa Calida aan zouden gaan.

Al onze vragen werden zeer volledig en adequaat behandeld en al snel stond onze driedaagse tour gepland.
Ongedwongen, enthousiast en zeer informatief werden we door Coert door de streek rondgeleid. Door de gerichte vragen te stellen en goed te luisteren zijn we al snel bij ons droom appartement uitgekomen!

De oplevering liet helaas in de COVID periode lang op zich wachten. Puurspanje heeft ons steeds van de nodige reële informatie voorzien en geen valse beloftes gedaan.
We hadden ons geen betere makelaar kunnen wensen.

Nu eindelijk genieten van onze eerste zomervakantie in San Pedro del Pinatar!
Puurspanje bedankt voor alle zorg en tips van alle lekkere eettentjes!

Lees meer