fbpx

San Javier

Bekijk op kaart

San Javier is een van de grotere gemeentes gelegen aan de Mar Menor.

De gemeente is ontstaan in 1836 en telt inmiddels meer dan 32.000 inwoners. De gemeente ontleent zijn naam aan de in de zeventiende eeuw gebouwde kapel, gewijd aan de missionaris St Francisco Javier. Jaarlijks wordt er een internationaal Jazz festival georganiseerd waar sinds 1996 grote jazz artiesten vanuit de hele wereld acte de présence geven. San Javier is ook de thuisbasis van de militaire academie van de Spaanse luchtmacht en de Patrulla Águila, het aerobatic demonstratie team van de Spaanse luchtmacht. Hierdoor wordt u geregeld getrakteerd om een vliegshow.

WONEN IN SAN JAVIER

Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond de Mar Menor als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen.

  • Heerlijk klimaat
  • Prachtige stranden
  • Authentieke dorpen

Meer informatie

Weekmarkt op donderdag

Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

dorpen_san_javier-restaurants
Lees meer
banner_dorpen_san_javier-2

DORPEN IN DE BUURT

Onderstaand enkele dorpen in de directe omgeving.