fbpx

San Juan de los Terreros

San Juan de Los Terreros is een klein dorpje van amper 1000 inwoners in het zuid-oosten van Spanje, aan de Costa de Almería, tussen de Costa Cálida (naast de Costa Blanca) en de Costa Tropical (naast de Costa del Sol).


  Bekijk op kaart

Wonen in San Juan de los Terreros

San Juan De Los Terreros is een dorpje in de Spaanse provincie Almeria aan de gelijknamige costa. Het dorpje ligt aan een natuurlijke baai, met gezellige stranden waar je rustig kunt zwemmen. Er zijn winkels, restaurants en cafeetjes om aan alle comfort te voldoen, maar het dorp ademt toch nog altijd een typisch Spaanse sfeer uit. De plaatselijke overheid deed de laatste jaren veel inspanningen om het dorp nog aantrekkelijker te maken, wat onder andere resulteerde in een prachtige promenade.

Weer en klimaat

De gemiddelde temperatuur in San Joan De Los Terreros ligt altijd nog een stukje hoger dan het Spaanse gemiddelde, terwijl het er over het algemeen ook wat minder regent. Met gemiddelden van zo’n 12 graden in de wintermaanden tot een aangename 25 graden in hoogzomer heeft het dorpje het ideale klimaat voor wie het graag een beetje warmer heeft. De gemiddelde neerslag schommelt van zo’n 30 millimeter in de wintermaanden, tot helemaal niks in de zomer.

Bovendien heeft San Juan De Los Terreros een hoog aantal zonuren. Van 5 in de diepste wintermaanden tot 11 uur per dag in de zomer. Dit in combinatie met het microklimaat – met dank aan de gunstige ligging tussen de Middellandse Zee en de bergen – maakt dat het in San Joan De Los Terreros het hele jaar door bijzonder aangenaam toeven is. Omwille van dit klimaat kopen steeds meer Noord-Europeanen een tweede optrekje in deze omgeving.


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen.


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over San Juan de los Terreros

Bereikbaarheid
San Juan De Los Terreros ligt op drie kwartier rijden van de luchthaven van Almeria en is ook via de luchthavens van Alicante en Murcia vlot bereikbaar.

Sportief
Op de stranden van San Juan De Los Terreros kan je het hele jaar door terecht. Maar de regio is ook ideaal om te fietsen, wandelen of golfen. En op twee uurtjes autorijden ben je in Sierra Nevada, hét wintersportgebied van Spanje. Dus zelfs op de latten staan behoort tot de mogelijkheden.

Cultureel
San Juan De Los Terreros is een bijzonder leuk plaatsje, met onder andere een achttiende-eeuws kasteel van waaruit je prachtige uitzichten hebt op de streek. Bovendien bevind je je op enkele uren rijden van bekende historische steden als Murcia, Alicante, Granada, Cartaghena en Almeria. Wie zich meer op de eetcultuur van Spanje wil toeleggen, vindt zijn gading in de vissersdorpjes in de omgeving, waar je terecht kan voor verse visspecialiteiten.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond San Juan de los Terreros als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen.


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.