CloseMenu
Costa Blanca REGIO

Huis kopen Alicante?

Ontdek Alicante, een stad die u absoluut gezien moet hebben, met haar prachtige explanada.

regio

Woningen in Alicante

Wonen In Alicante

ALICANTE : PAREL VAN DE COSTA BLANCA ZUID

Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft een rijke Moorse geschiedenis. Dat ziet u aan de historische bouwwerken en invloeden. Maar er is meer. De stad herbergt een grote industriële haven, één van de grootste uitvoerhavens van Spanje. En net buiten de stad vindt u de luchthaven.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

alicante10.jpg

Woningaanbod op maat?

Maak een zoekprofiel aan en wij zorgen dat u binnen enkele dagen een top 5 woningen toegestuurd krijgt. Volledig afgestemd op uw wensen en voorkeuren.


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

Meer over Alicante

ALICANTE EN HET CASTILLO DE SANTA BARBARA

Hoog boven de stad, op 166 m hoogte, prijkt het Castillo de Santa Barbara. U kunt het kasteel met de auto, een lift of te voet bereiken. U vindt er een permanente tentoonstelling van de geschiedenis van de stad, met onder meer vondsten uit het Bronzen tijdperk. Vanuit het centrum van de stad bereikt u het kasteel via de wijk “El Barrio”. Kom even op adem op “Plaza del Ayuntamiento”, een statig plein waar u het barokke stadhuis vindt. Liefhebber van kerken? Bezoek dan de gotische “Basilica de Santa Maria”. De oudste kerk van Alicante die gebouwd is op de resten van een moskee.

ZALIG SLENTEREN TUSSEN DE PALMBOMEN VAN ALICANTE

De “Explanada de España” is de meest geliefde voetgangerszone van Alicante. Palmbomen en een zeebriesje zorgen er voor verkoeling terwijl u geniet van indrukwekkende vergezichten op de jachthaven. De prachtig geplaveide voetgangerszone brengt je tot aan het stadstrand: de Playa de Postiguet.

ALICANTE: EEN SCHAT AAN KUNST EN CULTUUR

Musealiefhebbers halen hun hart op in Alicante. Want met het museum voor schone kunsten “Mubag”, het museum voor moderne kunst “La Asegurada” en het kerstmuseum “Museo de Belenes” schiet Alicante 3 keer raak.

Het administratieve hoofdkwartier van Alicante vindt u op de “Plaza de la Montañeta”, één van de mooiste pleinen van de stad. Met zijn centrale ondergrondse parking is het ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek.

Alicante002.jpg

Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Alicante als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

Alicante001.jpg

BIJZONDERE PLEKJES

Andere dorpen en steden

Het team van Puurspanje

Puurspanje is een familiebedrijf dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat u uw droomhuis in Spanje vindt. We zijn meer dan een makelaar, want onze service stopt niet bij de aankoop van uw nieuwe huis. We regelen alles: van het koopcontract tot de verzekeringen. Maar ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het aanvragen van een Spaanse bankrekening of een goede tandarts of dokter zoekt in de regio. U kunt altijd bij ons terecht!