CloseMenu
Costa Cálida REGIO

Huis kopen Mazarron?

Zoekt u een huis in de gemeente Mazarrón? U vindt bij ons verschillende woningen in de regio Murcia. Koop uw droomhuis in Spanje via Puurspanje en ervaar alle bijkomende voordelen

regio

Woningen in Mazarron

Wonen in Mazarrón

Mazarrón biedt voor elk wat wils. Van een historisch centrum tot een aantrekkelijk haventje en adembenemende natuur met prachtige zandstranden. Dit maakt het niet alleen een ideale plek om te wonen, maar ook een fijne vakantieplek. Wat te doen in Mazarrón? Er is veel te beleven! Ontdek de rijke geschiedenis in de oude stad wanneer u de vele historische bezienswaardigheden een bezoek brengt, maak een uitstapje naar het charmante kustdorpje Puerto de Mazarrón of geniet van de zon en het strand op Playa de la Isla.

  • Gemiddeld 15-28°C
  • Ruim 300 dagen zon
  • Aan het strand
  • Warme, traditionele bevolking
  • Natuur en cultuur
  • Stabiele vastgoedmarkt

Wonen In Mazarrón

De gemeente Mazarrón heeft veel te bieden, van een historisch centrum tot een bedrijvige haven en prachtige natuur met knappe zandstranden. Dit maakt het dé idealeplek om hier even te vertoeven tijdens je vakantie in Spanje. Wat kunt u er zien en doen? Wij delen alvast de brede waaier aan mooie bezienswaardigheden en toffe to-do’s voor uw tripje naar Puerto de Mazarrón!

De geschiedenis van deze regio is erg gelinkt aan haar minerale rijkdom. Al sinds de Fenicische, Punische en Romeinse tijden werd hier gemijnd naar lood, zink, ijzer, aluin en rode oker. Ook de Arabieren kwamen naar deze regio, gelokt door de rijkdom aan mineralen. Na de christelijke herovering werden verdedigingstorens gebouwd rond deze strategisch belangrijke zone, die u vandaag de dag nog steeds kunt zien.

Op het einde van de 19de en begin 20se eeuw werd Mazarrón heel belangrijk, dat was toen er ijzer en galeniet werden ontgonnen. Eens de mijnen uitgeput waren, namen toerisme en landbouw de rol van voornaamste industrie over en ook de visvangst en zeevaart kregen een boost. In de haven kunt u nog steeds de vissersloepen zien en genieten van de vismarkt.

mazarron_1.jpg

Woningaanbod op maat?

Maak een zoekprofiel door uw woonwensen en favoriete Spaanse regio aan ons door te geven. We zorgen ervoor dat u binnen een paar dagen een top 5 met woningen toegestuurd krijgt die volledig passen bij uw wensen en behoeften.


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!

Meer over Mazarrón

Enkele interessante gebouwen in de oude stad getuigen van de rijke en interessante geschiedenis van Mazarrón, zoals het stadhuis en het vroeger Cultureel Centrum. Allebei modernistische gebouwen. Achter het stadhuis staat de 16de-eeuwse kerk van San Andrés, met prachtig Mudejar-plafond. Een beetje verder ligt het Convento de la Purísima, de patroonheilige van de stad. En op een kleine heuvel in het midden van de stad staat het Castillo de los Vélez, ook wel bekend als Castillo de Los Fajardo, dat in de 15de eeuw gebouwd werd als militair fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

Er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving dan enkel de prachtige gebouwen. Zo kan je genieten van de zon op het strand Playa de la Isla. Geschiedenisliefhebbers komen hier zeker ook aan hun trekken. Ze kunnen een bezoek brengen aan het Interpretatiecentrum van het Fenicische Schip (Centro de Interpretación del Barco Fenicio). Hier kom je meer te weten over de Fenicische schepen en cultuur, onder meer aan de hand van een replica.

mazarron_3.jpg

Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Mazarrón als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen

mazarron_2.jpg

BIJZONDERE PLEKJES

Andere dorpen en steden

Het team van Puurspanje

Puurspanje is een familiebedrijf dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat u uw droomhuis in Spanje vindt. We zijn meer dan een makelaar, want onze service stopt niet bij de aankoop van uw nieuwe huis. We regelen alles: van het koopcontract tot de verzekeringen. Maar ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het aanvragen van een Spaanse bankrekening of een goede tandarts of dokter zoekt in de regio. U kunt altijd bij ons terecht!