fbpx

Murcia

Murcia de hoofdstad van de gelijknamige provincie Murcia. Het ligt aan de rivier Segura.


  Murcia, Spain

Wonen In Murcia

De stad is gesticht in het jaar 831 na Christus. Er werd direct een hoge verdedigingsmuur gebouwd van wel 15 meter hoog. Toen de stad groter en belangrijker werd, kreeg het dan ook 95 torens. Dat geeft aan hoe belangrijk Murcia in de loop der tijd is geworden. Tot in de middeleeuwen waren de Moren de baas. Hierna veroverden de katholieken het gebied op de Moren. De moskeeën verdwenen en de kerken kwamen op. In het jaar 1266 kregen de gildes het hier voor het zeggen. Er ontstonden historische straten die we vandaag de dag nog kennen; Trapería, Platería.

 


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over Murcia

In de 17e eeuw werd Murcia getroffen door een verwoestende aardbeving. Veel belangrijke gebouwen stortten toen in. Echter zijn er nog steeds prachtige gebouwen bewaard gebleven. Voorbeelden zijn:

  • Castillo de Lorca. Dit is een fort gebouwd door de Moren in de 10e eeuw.
  • Het stadhuis is ook bewaard gebleven. Het deed ook dienst als gevangenis; 16e eeuw.
  • Plaza de España is niet de bekende uit Sevilla, toch is ook dit plein prachtig; 16e eeuw.
  • Palacio de los Salazar-Rosso. Een museum over archeologie met een gebouw uit de 16e eeuw.
  • Palacio de Guevara. Gebouwd door een machtige familie in de 17e eeuw
  • Convento de Santo Domingo. Een klooster gebouwd in de 17e eeuw.
  • Palacio de los Condes de San Julián is een mooi paleis uit de 17e eeuw.
La Trapería

Je kunt wel zeggen dat dit de ramblas van Murcia is. In la Trapería gebeurt het allemaal. Hier staan de cafés, de banken en ook de winkels en warenhuizen. Hiet is een mooie historische straat in het centrum van Murcia.De Kathedraal de Santa Maria

Dit kathedraal is een kathedraal waar men erg lang mee bezig was. De eerste steen werd gelegd in het jaar 1394 en is daarom ook qua architectuur interessant. Er zijn verschillende bouwstijlen in te vinden. Het kathedraal ligt aan het plein Hernández Amores. De toren is 100 meter hoog en een typisch voorbeeld van Toscaanse architectuur! Het kathedraal is vanaf 10:00 tot 19:00 te bezoeken, en vanwege de siësta niet tussen 13:00 – 17:00.

Een prima plek om een koffie te drinken op een leuk en typisch Spaans terras in Murcia is Plaza de Julián Romea. Er staat een theater vlakbij met de naam Romea. Het is een groot en wijd plein met een prachtig uitzicht over mensen.

Wil je winkelen? Ga dan naar de Gran Via. Dit is een winkelcentrum / hoofdstraat. Er staat ook een paleis vlakbij, palacio de San Esteban. Zelfs vandaag de dag zit hier nog het bestuur van de stad.

Kunst en musea

In Murcia heeft ook een beroemde schilder gewoond met de naam Ramón Gaya. Er is een museum in Murcia te vinden die helemaal gewijs is aan deze kunstschilder; Museo Ramón Gaya. Het museum staat vlakbij plaza de Santa Catalina, een ander mooi plein in Murcia. Naast dit plein ligt ook plaza de las Flores, ook een leuke plek om een terrasje te pikken.

Ben jij benieuwd naar meer geschiedenis over de stad en regio van Murcia? Dan is er museo de la ciudad, het stadsmuseum van Murcia.Stadspark

Een mooi stadspark wat vlakbij deze pleinen ligt is de tuin van de Malecón. Het is een mooi lang stadspark met de oorsprong in het jaar 1845. Een oud park dus, met mooie delen. Iets verder ligt palacio Almudi, een prachtig paleis. Een paleis gebouwd in mudejarstijl. Een van de zalen heeft geweldig mooie zuilen, er zijn musea te vinden en er is beeldhouw kunst te vinden. Al met al iets wat je niet mag missen in Murcia!

Lopend langs de rivier kom je bij Plaza de la Glorieta, het geliefde stadsplein van Murcia. Hier staat ook  het Gemeentehuis. Verderop staan verschillende bijzondere gebouwen zoals het barokke Bisschoppelijk Paleis en het Palacio de los Fontes. Beide paleizen zijn gebouwd in de achttiende eeuw.

Lopend door Calle de Correos komt man via het grafelijk paleis Palacio del Conde de Floridablanca. Tegenwoordig is dit een hotel.

De Salzillo-processie is wel de belangrijkste processie met de semana santa van Murcia. Bij de eerste zonnestraal op goede vrijdag om zeven uur, wordt  standaard van de broederschap het gezicht van de  Dolorosa de Moeder der Smarten gekust en dan begint de  processie. Schommelend gaat de processie door de straten complete scenes, pasos naspelend. Het meest geliefd is het uitbeelden van het Heilig Avondmaal op fijn tafellinnen en echte levensmiddelen.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Murcia als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.