fbpx

Murcia

Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Murcia en is gelegen aan de rivier Segura.


  Murcia, Spain

Wonen In Murcia

De stad is gesticht in het jaar 831 na Christus. Er werd direct een hoge verdedigingsmuur gebouwd van wel 15 meter hoog. Dat Murcia in de loop der tijd steeds belangrijker werd, is te zien aan de torens die de stad rijk is, er zijn er wel 95 gebouwd. Tot in de middeleeuwen waren de Moren de baas. Hierna veroverden de katholieken het gebied op de Moren. De moskeeën verdwenen en de kerken kwamen op. In het jaar 1266 kregen de gildes het hier voor het zeggen. Er ontstonden historische straten die we vandaag de dag nog kennen; Trapería, Platería.

 


Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Eten en drinken

Hieronder vindt u enkele voorstellen van horecagelegenheden in dit dorp. Als u opmerkingen of aanvullingen hierop heeft horen wij dit natuurlijk graag!


Meer over Murcia

Enkele eeuwen geleden werd Murcia getroffen door een verwoestende aardbeving. Veel belangrijke gebouwen stortten toen in. Echter zijn er nog steeds prachtige gebouwen bewaard gebleven. Voorbeelden zijn:

  • Castillo de Lorca. Dit is een fort gebouwd door de Moren in de 10e eeuw
  • Het stadhuis is ook bewaard gebleven, gedurende de 16e eeuw deed het dienst als gevangenis
  • Plaza de España is niet de bekende uit Sevilla, doch minstens zo prachtig, het stamt uit de 16e eeuw
  • Een archeologische museum uit de 16e eeuw, Palacio de los Salazar-Rosso
  • Gebouwd door een machtige familie in de 17e eeuw, het Palacio de Guevara
  • Convento de Santo Domingo is een klooster gebouwd in de 17e eeuw
  • Een mooi paleis uit de 17e eeuw, het Palacio de los Condes de San Julián
La Trapería
Je kunt wel zeggen dat dit de ramblas van Murcia is. In la Trapería gebeurt het allemaal; hier staan de cafés, de banken en ook de winkels en warenhuizen. Het is DE mooie historische straat in het centrum van Murcia, vlakbij de Kathedraal de Santa Maria. Eén van de bekendste gebouwen aan de Trapería is het Real Casino, daterend uit 1847.

Aan deze kathedraal heeft men zeer lang gewerkt;  de eerste steen werd gelegd in het jaar 1394 en is daarom ook qua architectuur interessant. Er zijn verschillende bouwstijlen in terug te vinden. De kathedraal ligt aan het plein Hernández Amores. De toren is wel 100 meter hoog en een typisch voorbeeld van Toscaanse architectuur! Het kathedraal is te bezichtigen en zeker de moeite waard.

Een prima plek om een koffie te drinken op een leuk en typisch Spaans terras in Murcia is Plaza de Julián Romea. Er staat een theater vlakbij met de naam Romea. Het is een groot en wijd plein met een prachtig uitzicht over mensen.

Wilt u winkelen? Ga dan naar de Gran Vía. Dit is de hoofdstraat met een royaal aanbod aan winkels, zowel van de bekende ketens, als kleine lokale winkeliers die hun producten aanbieden. Het palacio de San Esteban is nabij gelegen, de thuisbasis van het bestuur van de stad.

Kunst en musea
In Murcia heeft een beroemde schilder gewoond met de naam Ramón Gaya. Er is een museum in Murcia te vinden die helemaal gewijd is aan deze kunstschilder; Museo Ramón Gaya. Het museum staat vlakbij plaza de Santa Catalina, een ander mooi plein in Murcia. Naast dit plein ligt ook plaza de las Flores, een prachtig pleintje, waar velen genieten op een terrasje van tapas die een wijn, biertje of andere versnapering vergezellen.

Bent u benieuwd naar meer geschiedenis over de stad en regio van Murcia? Dan is er museo de la ciudad, het stadsmuseum van Murcia.

Een mooi stadspark wat vlakbij deze pleinen ligt is de tuin van de Malecón. Het is een mooi lang stadspark met de oorsprong in het jaar 1845. Iets verder ligt palacio Almudi, een prachtig paleis, gebouwd in de wat minder bekende mudejarstijl. Zalen voorzien van prachtige zuilen, een schitterende weergave van deze bouwstijl.

Lopend langs de rivier komt u bij Plaza de la Glorieta, het geliefde stadsplein van Murcia. Hier staat ook  het gemeentehuis. Verderop staan verschillende bijzondere gebouwen zoals het barokke Bisschoppelijk Paleis en het Palacio de los Fontes, beide dateren uit de achttiende eeuw.

Lopend door Calle de Correos komt man via het grafelijk paleis Palacio del Conde de Floridablanca, dit laatste is tegenwoordig een hotel.

De Salzillo-processie is wel de belangrijkste processie met de Semana Santa van Murcia. Bij de eerste zonnestraal op goede vrijdag om zeven uur wordt  -volgens de standaard van het broederschap- het gezicht van de  Dolorosa de Moeder der Smarten gekust en dan begint de  processie. Schommelend gaat de processie door de straten complete scenes, pasos naspelend. Het meest geliefd is het uitbeelden van het Heilig Avondmaal op fijn tafellinnen om de situatie zo echt mogelijk weer te geven.


Denkt u erover om te gaan wonen in Zuid-Spanje, dan kan Puurspanje u uitstekend van dienst zijn. Wij kennen de regio rond Murcia als geen ander. En we weten exact welke dorpen wel en welke juist niet geschikt zijn voor een permanent verblijf. Wij kennen unieke projecten en de beste huizen van de streek.

Voor, tijdens en na de aankoop zijn wij u graag van dienst voor al uw vragen


Andere plaatsen in de buurt

De Costa Calida is rijk aan talloze sfeervolle, authentieke dorpen en steden.

PUURSPANJE INFODAGEN
Kopen met gezond verstand in Spanje
DOWNLOAD UW GRATIS TICKET
6 & 7 NOVEMBER IN GILZE